Pomógł: 7 razy Wiek: 32 Dołączył: 20 Lis 2008 Posty: 233 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-04, 21:24 Wyjazd integracyjny płaziarzy - sprawy organizacyjne - lista
W dniach 11- 14 czerwca br. zaplanowany jest wyjazd integracyjny miłośników płazów w Pieniny. Noclegi zarezerwowane są w malowniczej miejscowości KACWIN niespełna 2 km od granicy ze Słowacją. Okolice bardzo malownicze (co widać na fotkach poniżej) i obfitująca (chyba :P ) w płazy
W programie zwiedzanie okolicy w poszukiwaniu rzadziej występujących w naszej faunie płaziej gatunków, rozmowy, ogniska, zapewne zdradzę kilka tajników hodowli niektórych gatunków, itd itd co podczas takich wyjazdów następuje
Ze względu na to, iż cena uzależniona jest od ilości chętnych bardzo proszę o podawanie chęci uczestnictwa do mnie na priv.
Cena pobytu może oscylować pomiędzy 90 a 45 zł i będzie oficjalnie podana po zamknięciu listy. Ze względów rezerwacyjnych na listę uczestników będą wpisywane TYLKO osoby, które uiszczą zaliczkę w wysokości 20zl.
UWAGA BO SĄ NIEDOMÓWIENIA... CENA PODANA JEST ZA CAŁY POBYT NIE ZA DOBĘ !
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc decydować będzie kolejność wpłat.
Wszelkie pytania i dodatkowe dane zapraszam na priv.
Dodatkowe informacje o dojeździe będą podawane bliżej terminu spotkania.
LISTA:
1. EGZOFARMER- 2 os
2. WOJTAS - 1 os
3. EVEREEN - 2 os
4. WOTO - 2 os
5. XBOR - 1 os
6. YAHILLES 1 os
Pomógł: 22 razy Wiek: 51 Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 1600 Skąd: Radom
Wysłany: 2009-04-08, 18:07
Pociągiem do Krakowa/pownny być dobre połączenia z całego kraju,z Poznania też,i dalej powinny być busy do Nowego Targu/może żabka powie,bo jest na miejscu/.Ewentualnie ,jak tafisz na bezpośredni pociąg w kierunku Zakopanego,to można wysiąśc w Nowym Targu,i tam ma być zbiórka,z tego ,co wiem.
Wysłany: 2009-04-08, 19:42
Yahilles ja też jadę komunikacją zbiorową i zbiórka będzie w Nowym Targu na pewno jakieś połączenie będziesz miał. pamiętam że obiecałem szczegóły ale to po Świętach...
Jest połączenie PKP z Krakowa do Nowego Targu, więc pewnie pojadę Poznań-Kraków-Nowy Targ. Ale czas podróży mnie przeraża, od 12 do 18 godzin. Więc chyba jeszcze się zastanowię.
Wysłany: 2009-04-09, 09:09
Sprawdziłem rozkład PKP,Podróż koleją na trasie Kraków -Nowy Targ trwa ponad 3 godz,tyle samo,co na trasie Radom-Kraków.Może są jakieś busy z Krakowa,pewno by było szybciej/albo jeszcze dłużej,bo to długi weekend i pewno będą korki na zakopiance/.Ale to nie ma znaczenia,parę godzin dłużej,czy krócej,taka wspaniała impreza się szykuje...
Wysłany: 2009-04-09, 09:26
Bus na trasie Kraków - Nowy Targ jedzie cos nieco ponad godzinę pociągiem nie polecam zresztą Kraków - Zakopane pociąg jedzie 5 godzin a autobus niecałe 2
Wojtas myślę, że my to razem możemy jechać ale sprawami dojazdowymi teraz nie za bardzo mam czas sie zająć po Świętach....
Wysłany: 2009-04-09, 09:49
To powrócimy do tematu po świętach.skąd będziesz jechać?.Z Lublina,Warszawy? w obydwóch przypadkach przez Radom,to sie możemy spotkać się w drodze. I jeszcze apel do Yahillesa.Nie zrób nam zawodu i nie wycofuj się. Jak ja byłem w Twoim wieku,to uwielbiałem wyjazdy na Mazury/to był mój ukochany region,ryby ,żaby,itp/.W tamtych zamierzchłych czasach lata 70 ub.wieku jeżdziło sie przeważnie tzw.dalekobieżnymi osobowymi.Młodzi to pewno nie wiedzą,co to takiego było.Był to pociąg jadący przez całą Polskę,i zatrzymujący się na każdej,nawet najmniejszej stacji.I podróż np.na trasie Kielce-Giżycko,z której korzystałem,trwała prawie całą dobę.I w tłoku,ścisku,przeważnie na stojąco/samochód to był luksus w tamtych czasach/.I ja się nie zrażałem,jeżdziłem,człowiek wysiadał nieprzytomny ze zmęczenia...ale nie żałuję,do dziś pozostały mi wspaniałe wspomnienia z tych wyjazdów...Tak więc nie rezygnuj,obecnie podróż na pewno nie będzie taka zła...
Jednak jadę na pewno, po prostu nie chciałem sam, a nie wiedziałem, czy Woto pojedzie. Niecała doba w podróży samemu to niezbyt miłe przeżycie
Wojtas napisał/a:
Jak ja byłem w Twoim wieku,to uwielbiałem wyjazdy na Mazury/to był mój ukochany region,ryby ,żaby,itp/.W tamtych zamierzchłych czasach lata 70 ub.wieku jeżdziło sie przeważnie tzw.dalekobieżnymi osobowymi.
No cóż, ja też dosyć dużo podróżuję, choć nie na takie odległości.
Ja może też wezmę kolegę, który interesuje się makrofotografią, ale jeszcze nie mam pewności.
Właśnie. Rozumiem, że podczas wyjazdu będziemy wyłącznie łazić po lesie za płazami i ogólnie dziką przyrodą, bez zwiedzania i zdobywania szczytów? Tak by było najfajniej według mnie
Ja podobnie jak yahilles jestem głównie za obserwacją natury
Zabieram ze sobą nowicjusza - kolegę, który bardzo zainteresował się ostatnio płazami. Był już ze mną na "lokalnych" obserwacjach godujących ropuch i na kilku innych wyprawach po lesie w poszukiwaniu zbiorników. Był tak zafascynowany, że nie mogłem go nie zaprosić na wyjazd Przypuszczam, że będzie zadowolony.
Wysłany: 2009-04-10, 14:06
Yahilles dokładnie tak będzie jak juz wspomniałem w pierwszym poście i potem w rozmowie z Woto nie rajcują mnie zrekonstruowane ruiny zameczków czy XV wieczne kościółki więc...wyjazd jest płaziarzy co trochę wyjaśnia cel ale jak ktoś będzie chciał to ruiny tez znajdzie (czy tam bunkry )
Wysłany: 2009-04-10, 14:27
Tak,przede wszystkim będą obserwacje płazów.W czerwcu w górach powinny jeszcze trwać gody niektórych gatunków/traszki,kumak górski/więc zapowiada się bardzo ciekawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum